Envirofit CH4400 kooktoestel rocket stove

0 Beoordelingen
129,95 incl. btw
114,95
Prijs per stuk
Niet op voorraad
Verzendkosten € 0,00
Standaard levertijd 3 dag(en)
 
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Wat is het verschil met de CH2200?
De basis is bijna gelijk aan de CH2200. Op deze basis is een tweede extra kamer geplaatst welke ervoor zorgt dat de kolen of briketten erg snel op temperatuur komen en dat er hoge temperaturen bereikt worden. De bovenkamer en basis stove zijn makkelijk van elkaar af te halen. Het gebruik van deze combinatie is ideaal wanneer je tijdens koude en winderige dagen de stove wilt gebruiken. De extra kamer, gemaakt van gepatenteerd metaal, heeft ook als voordeel dat schadelijke gassen die door ontbranding vrijkomen door de “inverse zone” (warmte weerspiegeling zone) vernietigd worden. De speciale vorm zorgt er voor dat niet verbrande gassen terug worden gevoerd in het vuur. Deze stove heeft een maximaal rendement op het gebruik van de kolen of briketten die gebruikt worden.

Welke eigenschappen heeft deze kook stove?
De Envirofit CH2200 stove heeft een reductie in kolen verbruik van 36% ten opzichte van een standaard / traditionele kookstove. De vuurkamer kan gevuld worden met 240 tot 290 gram kolen of briketten. Deze stove heeft een hogere CO2-reductie t.o.v. andere stoves. De CH4400 beschikt over een ultra-lage koolmonoxide uitstoot: Carbon monoxide CO –16.2 g vs 80 g baseline. Dit betekent een lage CO impact rond de stove - dus minder gevaarlijk voor je leefomgeving. Gebruik deze stove alleen buiten of in goed geventileerde ruimtes. *1 Koolmonoxide (CO), in welke hoeveelheid dan ook vormt een risico voor je gezondheid.

Hoe regel ik de temperatuur van deze stoves?
Doormiddel van een luchttoevoerschuif kan de luchttoevoer, welke aan de onderkant aangezogen wordt, gewijzigd worden. Wanneer je de schuif volledig open zet zal de temperatuur snel oplopen. Hier maak je gebruik van als je de stove opstart of als je snel hoge temperaturen nodig hebt tijdens het koken. Wanneer je de schuif afsluit zal de temperatuur zakken in de vuurkamer.

Wordt de onderkant ook heet van deze stove?
Doordat deze stove op 6 pootjes staat kunt u hem op elke ondergrond plaatsen waar u wilt. De ruimte tussen de vuurkamer en bijvoorbeeld uw kunststof tafel is voldoende om zonder problemen en zonder zorgen te koken of grillen (Wij adviseren om altijd een vuurbestendige ondergrond te gebruiken, Ovenwinkel is niet aansprakelijk voor beschadiging van de ondergrond bij gebruik van deze stove!).

Hoe stabiel is deze stove?
Omdat deze stove, net als de CH2200, 6 poten heeft staat deze stabiel. De opzet kamer wordt door een speciale rand geborgd. Zelf wanneer je zware Dutch Ovens of pannen hier opzet blijft het een stabiel geheel.

Kun je ook grote koekenpannen of kookpannen gebruiken op deze stove?
De diameter van de opzetkamer is 22,5 cm. Omdat de handvaten niet uitsteken boven de rand bestaat de mogelijkheid om pannen met een grotere diameter te gebruiken op deze stove. De handvaten van de basis steken wel boven de rand uit.


Waarom is ENVIROFIT leidend in ontwikkeling?
Envirofit investeert veel geld en tijd aan onderzoek. Via een speciaal programma “EQTS”  worden alle stoves aangepast of verbeterd.
Het “EQTS” programma bevat de volgende onderzoeksgebieden:
1.    Finite Element Analysis ( eindige-elementenmethode)
2.    Computational Fluid Dynamics
3.    Design For Manufacture
4.    Durability Testing
5.    Emissions Modeling

Envirofit en Oak Ridge National Laboratories werkten samen om een eigen metaallegering te ontwikkelen voor de verbrandingskamers van alle Envirofit stoves. Deze speciale en gepatenteerde metaallegering kan tegen relatief weinig kosten geproduceerd worden, heeft de eigenschap dat het een lange levensduur heeft en de beste prestaties levert voor een duurzame, schone en hete verbranding.

Specificaties CH4400

Type: CH4400
Afmeting: Hoogte: 30.5 cm - Doorsnede 31.5 cm
Gewicht: 3.45 kg
Brandstof: Kolen
Briketten
Quick Grill briketten
Kleur: Mat zwart
Onderdelen: 1 stove
1 bovenkamer
Kenmerken: Regelbare luchttoevoer
Gemakkelijk te reinigen
Stabiel

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Productnummer: ENV65328

Beoordelingen

Review toevoegen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@ovenwinkel.com 0416 440 350 Whatsapp icon Whatsapp

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Envirofit CH4400 kooktoestel rocket stove
Laat een review achter
Versturen
Kunnen we je helpen?

Kunnen we je helpen?

Neem dan contact op met de klantenservice:

  • Telefoon +31 (0)416 440 350
  • Whatsapp +31 (0)6 25 20 98 98
  • E-mail info@ovenwinkel.com
Volg ons op social media: