Envirofit CH5200 kooktoestel rocket stove
0 Reviews | Review toevoegen

de CH5200 heeft als basis de CH2200 met hierop een ring speciaal bedoeld voor de GoGrill accessoire (dient apart besteld te worden!).

Standaard levertijd

Direct leverbaar

€ 119,95
€ 104,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Envirofit CH5200 kooktoestel rocket stove


Wat maakt deze stove uniek?
De CH5200 van Envirofit is een compacte en lichtgewicht houtskool stove welke speciaal ontwikkeld is voor gebruik op plaatsen waar men volledig afhankelijk is van gebruik van houtskool. Deze stove is duurzaam en is uitzonderlijk efficiënt. De vuurkamer is gemaakt van een gepatenteerd metaal wat een lange levensduur garandeert en welke warmte terug reflecteert in het vuur zodat schadelijke rook en gassen verbrand worden. De temperatuur kan doormiddel van een luchtschuif geregeld worden.

Welke eigenschappen heeft deze kook stove?
De Envirofit CH2200 stove heeft een reductie in kolen verbruik van 50% ten opzichte van een standaard / traditionele kookstove of barbecue. De vuurkamer kan gevuld worden met 190 gram kolen of briketten. Deze stove heeft een hoge CO2-reductie t.o.v. andere stoves. De CH2200 beschikt over een lage koolmonoxide uitstoot: Carbon monoxide (CO) –29.9 g vs 80 g baseline. Dit betekent een verminderde CO impact rond de stove - dus minder gevaarlijk voor je leefomgeving.  Gebruik deze stove alleen buiten of in goed geventileerde ruimtes. *1 Koolmonoxide (CO), in welke hoeveelheid dan ook vormt een risico voor je gezondheid. Door de schone verbranding en intense hitte van deze stove is de enige uitstoot een kleinbeetje rest stof. Dit stof kun je heel gemakkelijk verwijderen van je pan. Het grote voordeel is dat je bij het reinigen van je pan (bijna) geen zwarte wasbakken of zwarte handen krijgt.

Kun je alleen kolen gebruiken in deze stoves?
Je kunt naast kolen, briketten, kokosschil briketten of Quick grill briketten ook takjes of ander brandhout gebruiken. Omdat deze stoves volledig zijn ontwikkeld voor kolen en briketten zullen de waarden in de testrapporten bij gebruik van andere brandstof hiervoor in mindere mate gelden. De mogelijkheid bestaat ook om lavastenen toe te voegen aan je kolen vulling. Deze lavastenen houden lang de warmte vast en zijn vaak te gebruiken. Het gebruik hiervan reduceert het kolen of briketten verbruik.

Hoe regel ik de temperatuur van deze stoves?
Doormiddel van een schuif kan de luchttoevoer, welke aan de onderkant aangezogen wordt, gewijzigd worden. Wanneer je de schuif volledig open zet zal de temperatuur snel oplopen. Hier maak je gebruik van als je de stove opstart of als je snel hoge temperaturen nodig hebt tijdens het koken. Wanneer je de schuif afsluit zal de temperatuur zakken in de vuurkamer.

Wordt de onderkant ook heet van deze stove?
Doordat deze stove op 6 pootjes staat kunt u hem op elke ondergrond plaatsen waar u wilt. De ruimte tussen de vuurkamer en de ondergrond is voldoende om zonder problemen en zorgen te koken of grillen (Wij adviseren om altijd een vuurbestendige ondergrond te gebruiken, Ovenwinkel is niet aansprakelijk voor beschadiging van de ondergrond bij gebruik van deze stove!).

Waarom is ENVIROFIT leidend in ontwikkeling?
Envirofit investeert veel geld en tijd aan onderzoek. Via een speciaal programma “EQTS”  worden alle stoves aangepast of verbeterd.
Het “EQTS” programma bevat de volgende onderzoeksgebieden:
1.    Finite Element Analysis ( eindige-elementenmethode)
2.    Computational Fluid Dynamics
3.    Design For Manufacture
4.    Durability Testing
5.    Emissions Modeling

Envirofit en Oak Ridge National Laboratories werkten samen om een eigen metaallegering te ontwikkelen voor de verbrandingskamers van alle Envirofit stoves. Deze speciale en gepatenteerde metaallegering kan tegen relatief weinig kosten geproduceerd worden, heeft de eigenschap dat het een lange levensduur heeft en de beste prestaties levert voor een duurzame en schone verbranding.


Specificaties CH5200
Type: CH5200
Afmeting: Hoogte: 17 cm - Doorsnede 31.5 cm
Gewicht: 3.2 kg
Brandstof: Kolen
Briketten
 
Kleur: Mat zwart
Onderdelen: 1 stove
1 gietijzeren opzetring tbv GoGrill (zie 2e afbeelding. Deze dient apart besteld te worden)
BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn nodig voor een goede verwerking.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Alle bundels met dit artikel:

Laatst bekeken producten
Kunnen we je helpen?

Kunnen we je helpen?

Neem dan contact op met de klantenservice:

  • Telefoon 0416-440350
  • Whatsapp 06-22799209
  • E-mail info@ovenwinkel.com
Volg ons op social media: