Envirofit-M5000-basis-1
Envirofit M5000 base kooktoestel rocket stove
0 Reviews | Review toevoegen

Het kooktoestel type M5000 is licht van gewicht en daardoor makkelijk mee te nemen en heel vriendelijk in gebruik. Door een uitgekiend ontwerp werkt de M5000 met een zeer lage emissie.

Verwachte levertijd

1 week(en)

€ 119,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Op verlanglijst
 

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Envirofit M5000 clean rocket stove


De M5000 van Envirofit is een zeer efficiënte en schone rocket stove. Als brandstof heb je alleen sprokkelhout,  afvalhoutjes, takken of een andere brandbaar biomass nodig. 

De rocket stoves van Envirofit zijn zo ontworpen dat je binnen een minuut zeer hoge temperaturen bereikt. Dit is niet alleen praktisch, het voorkomt ook overbodige rookvorming als gevolg van inefficiënte verbranding. Daarnaast zijn deze rocket stoves ondanks hun lichte gewicht toch zeer robuust uitgevoerd. Je kunt de rocket stoves dan ook makkelijk meenemen op bv vakantie, tijdens picknics of avontuurlijk camperen. Deze combinatie maakt het mogelijk om overal heerlijk buiten te koken met minder brandstof met minimale schadelijke uitstoot. 

Wat zijn de voordelen van de M5000 rocket stove? 


Je kunt dit kooktoestel zo plaatsen dat er geen wind in de vuurkamer komt. Het vuur ontbrandt je bij voorkeur met aanmaakblokjes (bv met Syttis aanmaakbollen of Woodson aanmaakhoutjes) welke in combinatie met droog hout de stove binnen een minuut gebruiksklaar maakt. Wanneer het vuur in de vuurkamer brandt, kan je zelfs met natte of vochtige houtjes het vuur voldoende laten branden. Zolang de houtjes horizontaal in de vuurkamer liggen branden ze alleen aan de uiteindes in de vuurkamer. Doven doe je simpelweg door de houtjes uit de vuurkamer te halen en ze bv in de grond te steken of in het water te leggen (let op voor stoomvorming!). 

Je kunt verschillende soorten hout gebruiken. De houtsoort bepaalt wel het verschil in brandduur en hitte afgifte. Hardhout van loofbomen zoals bv de Eik, Beuk en Es hebben een lange brandduur met een hoge hitte afgifte en weinig spatvorming. Zachtere houtsoorten zoals bv naaldhout, de Populier en de Wilg branden minder lang en intens en kunnen meer spatten. Voor thuis adviseren wij om hout te gebruiken welke geschikt is voor de openhaard (dit hout heeft een minimale droogtijd van 2 jaar) met een duurzaamheids logo. Gebruikt u sprokkelhout, pak dan bij voorkeur loofboom hout wat op de grond ligt en nog niet aan het rotten is. Hier is het vocht en de sappen meestal uit verdwenen zodat het minder zal spatten. Om te kunnen koken heb je slechts weinig hout nodig. Begin bij het opstarten met niet teveel hout. Schuif de takjes regelmatig door om het vuur met vers brandstof te blijven "voeden". Door het uitgekiende ontwerp van de Envirofit rocket stoves branden alleen de uiteindes waardoor het verbruik zo laag blijft. Je kunt de temperatuur "regelen" door met het aantal takjes of stukjes hout in de vuurkamer te variëren. Bij open vuur brandt de hele tak of stuk hout vaak gelijk en daardoor sneller op. Dit maakt de rocket stoves van Envirofit tot de veiligste kooktoestellen die er zijn. 

Het binnenwerk van de rocket stoves van Envirofit beschikken over een in de VS-gepatenteerd metalen binnenwerk. Hierdoor hebben de stoves ondanks de hoge temperaturen een langere levensduur. Door de speciaal vormgegeven verbrandingsruimte en een speciale rand worden de schadelijke gassen teruggeleid naar het vuur waardoor een bijna volledige verbranding ontstaat. Gassen en schadelijke rookvorming worden tot 80% en het houtverbruik tot 60% teruggebracht met een gehalveerde kooktijd! 

WIj adviseren om de rekjes voor het hout zoveel mogelijk te gebruiken. Hierdoor wordt voldoende lucht onder het hout door gezorgen richting het vuur. Alleen zo krijg je de efficiënte verbranding met minder schadelijke rookvorming. Bij een te lage luchtaanvoer onstaat meer rookvorming en krijg je meer as in de verbrandingskamer. Als gevolg hiervan heb je lagere temperaturen en duurt het koken een stuk langer. 

De bodem in de verbrandingskamer wordt gevormd door een vuurvaste bodemsteen. Door gebruik zal deze aan de ingang van de vuurmand gaan afbrokkelen. Dit heeft geen invloed op de werking of de levensduur van de rocket stove. Mocht de bodemsteen scheuren dan geldt eigenlijk hetzelfde, echter bestaat het risico dat je (een deel) van de steen verliest. Als de bodemsteen in zijn geheel doorgescheurd is dan adviseren wij om deze met een nieuwe te vervangen. Deze is in de webshop te bestellen. 

Op het gebied van rocket stoves is ENVIROFIT leidend in ontwikkeling
Envirofit investeert veel geld en tijd aan onderzoek. Via een speciaal programma "EQTS" worden alle stoves aangepast of verbeterd. Het "EQTS" programma bevat de volgende onderzoeksgebieden:

1. Finite Element Analysis (eindige-elementenmethode)
2. Computational Fluid Dynamics
3. Design For Manufacture
4. Durability Testing
5. Emissions Modeling

Envirofit en Oak Ridge National Laboratories werkten samen om een eigen metaallegering te ontwikkelen voor de verbrandingskamers van alle Envirofit stoves. Deze speciale en gepatenteerde metaallegering kan tegen relatief weinig kosten geproduceerd worden, heeft de eigenschap dat het een lange levensduur heeft en de beste prestaties levert voor een duurzame en schone verbranding.

Specificaties ENVIROFIT M5000

Type: M5000
Afmeting: Hoogte: 28 cm - Doorsnede 32 cm
Gewicht: 5.34 kg
Brandstof: Biomass
Kleuren: Mat zwart
Onderdelen: 1 stove
1 keramische bodemplaat

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn nodig voor een goede verwerking.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Laatst bekeken producten
Kunnen we je helpen?

Kunnen we je helpen?

Neem dan contact op met de klantenservice:

  • Telefoon 0416-440350
  • Whatsapp 06-22799209
  • E-mail info@ovenwinkel.com
Volg ons op social media: