nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

0
Onbeperkt
Weergave:
 


Bezig met laden...

Bakvormen van blauwstaal van Bakmeester Claes


Bakmeester Claes bakvormen zijn gemaakt van duurzaam, stevig en robuust blauwstaal zoals deze bij voorkeur ook door  professionele bakkers worden gebruikt. Blauwstaal neemt de warmte namelijk goed op en verdeeld deze gelijkmatig over de vorm. Hierdoor gaat geen energie verloren en zorgt de vorm voor een regelmatig en snel bakproces. De vormen zijn niet voorzien van een kunstmatige of chemische anti aanbakcoating maar vormt deze op een natuurlijke wijze bij juist gebruik. 

Het programma bakvormen van Bakmeester Claes omvat diverse modellen waarmee u de lekkerste broden, cakes, taarten, pizza en nog veel meer kunt bakken. Zo zijn er broodbakvormen leverbaar in drie verschillende maten en is er een speciaal cakebakvorm. De taartvormen zijn leverbaar met en zonder losse bodem variërend in grootte van 9 cm tot en met 32 cm. Er zijn drie vormen leverbaar speciaal voor quiche, pizza en hartige taarten in de maten 24, 27 en 30 cm. Voor het bakken van heerlijk verse stokbrood of baguettes is een speciale stokbroodplaat van 35 cm leverbaar. Dan zijn er nog een ronde bakvorm van 21 cm groot en een speciale paella schotel of wokpan van 26 cm beschikbaar, waarmee diverse andere gerechten bereid kunnen worden.

Bij eerste gebruik
Was na aanschaf de bakvorm met zeer warm water zonder zeep en droog deze goed af. Verwarm een oven voor op 200 graden Celsius en zet de bakvorm hier gedurende 1 uur in. Laat de bakvorm daarna rustig afkoelen (geen koud water gebruiken!). Vet de bakvorm nu in met plantaardige olie. Laat dit goed intrekken en gebruik keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen. Een dunne laag volstaat voor bescherming van de bakvorm. Berg de bakvorm op een droge plaats op.

Tijdens het gebruik
De bakvorm dient bij elk gebruik goed te worden ingevet voordat het deeg erin gaat. Breng de bakvorm nóóit rechtstreeks in contact met een vlam of een electrische kookplaat. Na gebruik de bakvorm goed afdrogen. Was deze schoon met heet water (zónder zeep!) indien nodig. Droog goed af en vet de bakvorm weer opnieuw in. Blauwstaal is vochtgevoelig. Laat daarom het brood, taart of ander product niet in de bakvorm afkoelen om condensvorming te voorkomen. Deze condensatie kan wat lichte roest veroorzaken. Mocht dit toch gebeuren dan kunt u dit met een, in olie gedrenkte, lichte schurende spons of staalwol verwijderen. Vet daarna de bakvorm wederom opnieuw in. De producten van Bakmeester Claes mogen NOOIT in een vaatwasser worden gereinigd.

De bakvormen van Bakmeester Claes beschikken niet alleen over  goede bakeigenschappen maar hebben ook een vriendelijke aanschafprijs. Bij juist onderhoud heeft u jarenlang plezier van deze bakvormen ook bij intensief gebruik.

Met Bakmeester Claes blauwstalen bakvormen van blauwstaal bakt u broden, taarten, cakes en meer als een professionele bakker.


Laatst bekeken producten


| Meer

Op deze website gebruikt Ovenwinkel cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.