Betalen in de Ovenwinkel

Betalen
 
Bij Ovenwinkel.com betaalt u m.b.v. een beveiligde internetverbinding, waardoor de afscherming van uw persoonlijke gegevens is gewaarborgd. Hiermee voldoen wij aan de strenge eisen die Thuiswinkel.org aan de betaalomgevingen stelt.
 
Wij bieden de volgende betaalmethodes aan:
  • Afterpay (achteraf betalen voor Nederlandse en Belgische klanten - niet kosteloos)
  • Ideal (directe betaling tbv klanten in Nederland en het is kosteloos)
  • Bancontact (directe betaling tbv klanten in België en is kosteloos)
  • Paypal (directe betaling tbv klanten in binnen- en buitenland en is kosteloos)
  • Visa (indirecte betaling middels credit card tbv klanten in binnen- en buitenland en is niet kosteloos)
  • Bankoverboeking (indirecte betaling tbv klanten in Nederland en België en is kosteloos)
Bevestiging van betaling / vrijgave per email
 
Nadat we uw betaling hebben ontvangen ontvangt u hiervan een afzonderlijke bevestiging per email.
 
Uitleg over de betaalmethoden

AfterPay – Achteraf betalen voor consumenten (NL/BE)

AfterPay voert voor Ovenwinkel.com het volledige achteraf betaalproces uit. Wanneer u uw bestelling afrondt via AfterPay ontvangt u van hen een digitaal betaaloverzicht en betaalt u het orderbedrag aan AfterPay. Ter goedkeuring van uw verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in het privacy statement. Mocht onverhoopt uw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kunt u uw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Wilt u meer informatie over achteraf betalen met AfterPay? Ga dan naar de website van AfterPay.

AfterPay – Achteraf betalen voor bedrijven

Bij Ovenwinkel.com kunt u achteraf betalen met AfterPay als zakelijke klant. Wanneer u uw bestelling afrondt via AfterPay ontvangt u van hen een digitaal betaaloverzicht en betaalt u het orderbedrag aan AfterPay. Ter goedkeuring van uw verzoek om achteraf te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in het privacy statement. Mocht onverhoopt uw verzoek tot betaling met AfterPay niet geautoriseerd worden, dan kunt u uw bestelling natuurlijk betalen met een andere betaalmethode. Wilt u meer informatie over achteraf betalen met AfterPay? Ga dan naar de website van AfterPay.

We brengen voor betalingen middels Afterpay 5% betaalkosten in rekening.

iDeal

iDeal is de meest bekende en meest gebruikte betaalmethode voor internet in Nederland. U betaalt direct via uw persoonlijke en vertrouwde bankomgeving.
 
Bancontact
Onze Belgische klanten kunnen met een Mister Cash kaart betalen in onze shop. Het te betalen bedrag wordt van uw debitcard afgeschreven. Let erop dat u het 17-cijferig kaartnummer ingeeft zonder spaties te gebruiken en dat het kaartnummer niet gelijk is aan de 'Card id' welke onder op de kaart wordt vermeld.

Paypal
Voor (internationale) klanten die beschikken over een bankrekening op Paypal, kunnen daarmee veilig betalen. Bij het afrekenen middels Paypal wordt u automatisch naar de Paypal login scherm verwezen. Volg nu de instructies op de Paypal site en na een juiste betaling wordt u automatisch naar onze site terugverwezen. 

Visa
Voor (internationale) klanten die over een Visa card beschikken kunnen daarmee veilig betalen. Als u hiervoor kiest opent zich een nieuwe pagina waar u het volgende dient in te vullen: uw kaartnummer, voornaam kaarthouder, achternaam kaarthouder en de vervaldatum van uw Visa kaart. Klik vervolgens op betalen en na een juiste betaling wordt u automatisch naar onze site terugverwezen. We brengen voor betalingen middels Visa 2% betaalkosten in rekening.

Bankoverboeking
U kunt ook kiezen om het totale bestelbedrag (inclusief eventuele verzendkosten) via uw bank over te maken. Deze betaling wordt uitgevoerd in samenwerking met CCV Pay. Wanneer u voor deze optie bij het betalen heeft gekozen wordt uw bestelling direct afgerond. U ontvangt, naast de orderbevestiging, dan oo een email van CCV Pay met de betaalinstructie voor uw bestelling. Volg de instructies in dit bericht precies op. U heeft 7 dagen om uw bestelling via deze methode te betalen. Wanneer u het orderbedrag niet binnen deze termijn hebben betaald, dan komt uw bestelling automatisch te vervallen. Wij ontvangen automatisch bericht wanneer u wel heeft betaald waarna uw bestelling in behandeling zal worden genomen en verstuurd. Hierdoor zal de levertijd langer zijn dan wij u vooraf hebben geïnformeerd.

Indien u voor afleveroptie Afhalen kiest, dan kunt u op verschillende wijze afrekenen. Als betaalmethode heeft u nu de keuze uit: iDeal, Bancontact, Paypal, Visa, Bankoverboeking of contant. In het laatste geval kan dit met contant geld of u ontvangt van ons een betaalverzoek waarmee u via de betaalapp van uw bank op uw mobiele telefoon kunt betalen. 

Mislukte betalingen

Het kan onverhoopt voorkomen dat uw betaling niet lukt. U heeft bijvoorbeeld uw Reader van de bank niet bij de hand, u bent uw PIN-code vergeten. Ook kan het voorkomen dat er een storing is bij het iDeal systeem van een bepaalde bank. Uw bestelling zal dan niet in behandeling worden genomen. Wij stellen u hier per email van op de hoogte. Uw bestelling wordt pas in behandeling genomen als de betaling is voldaan.
 
Bestelling annuleren

Als u de betaling al hebt gedaan, maar toch besluit te annuleren, neem dan contact op met de klantenservice via info@ovenwinkel.com of bel met 0416 440 350 (bereikbaar op werkdagen van 9 – 18u). Wij streven ernaar om het geld binnen 2 werkdagen terug te storten.
 
Prijzen inclusief BTW
De prijzen bij Ovenwinkel.com zijn inclusief de BTW. Het BTW percentage en bedrag wordt apart op de factuur vermeld.
 


| Meer

Kunnen we je helpen?

Kunnen we je helpen?

Neem dan contact op met de klantenservice:

  • Telefoon +31 (0)416 440 350
  • Whatsapp +31 (0)6 25 20 98 98
  • E-mail info@ovenwinkel.com
Volg ons op social media: