nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

0
Onbeperkt
Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

Dutch oven: veelzijdige gietijzeren pan


De Dutch oven (kortweg DO) is een must-have voor de fanatieke buitenkok. Deze zware gietijzeren pan is voorzien van een passende deksel waarin je werkelijk alles kunt bereiden. Je kunt er mee bakken, braden, stoven, frituren en grillen. Maak hierin de heerlijkste stoofgerechten, soepen en andere eenpansgerechten. Je kunt er zelfs broden en cakes in bakken. Door de komst van nieuwe materialen die lichter en goedkoper zijn, is de Dutch oven uit de Europese keuken verdreven. Echter, voor de liefhebber van pure en authentieke bereidingswijze op de barbecue, boven open vuur of bijvoorbeeld in de houtoven, is de Dutch oven onmisbaar. De DO is leverbaar in diverse groottes van 3 t/m 13 liter. Verder zijn er diverse accessoires leverbaar die het werken met de DO vergemakkelijken. Een DO heeft weinig onderhoud nodig en bij juist gebruik gaat deze jarenlang mee. 

Traditioneel zijn DO rond van vorm met een passende deksel, echter er zijn ook varianten om deze vorm. Zo heeft Valhal Outdoor een ovale variant van 9 liter zonder poortjes. De deksel die bij deze DO hoort kan omgekeerd ook als grillplaat worden gebruikt. Deze DO is dan ook interessant voor de avontuurlijke kampeerder die een veelzijdig kook apparaat zoekt om mee te nemen. Een DO waar je niet alleen in kunt stoven en koken, maar waar je ook makkelijk vis, een stukje vlees of groente op kunt grillen.


Het verhaal van de Dutch oven


De Dutch Ovens werden in de late 17de eeuw door Nederlands gemaakt. De Nederlanders waren vergevorderd in het productieproces van mallen maken. In zandmallen goot men dikwandige pannen. Ze kregen wereldwijde bekendheid toen ze tijdens de trektochten door Nederlandse kolonisten in Amerika werden gebruikt. Hier werden de Dutch Ovens aangepast. Op de deksel kwam een rand om kolen in te leggen en er kwamen pootjes onder. Dit type pan wordt nu wereldwijd nagemaakt. Het maakt eigenlijk niet veel uit waar de pannen gemaakt worden, als de vorm maar identiek is!

In de Ovenwinkel vindt u Dutch ovens van het merk Valhal Outdoor. Dit merk staat bekend om haar kwaliteit en afwerking van het gietijzer. Valhal Outdoor ziet erop toe dat tijdens het productieproces ieder individueel product op een juiste wijze wordt geproduceerd. Na een uitgebreide kwaliteits controle aan het einde van de productielijn wordt het artikel pas door Valhal voor verkoop vrijgegeven. Zodoende heeft u de garantie dat u nog jarenlang plezier aan de Valhal Dutch oven zult beleven. Het assortiment wordt verder compleet gemaakt door diverse handige hulpmiddelen welke van pas komen bij het koken met een Dutch oven.

Heeft u vragen over de Dutch oven, neem dan even contact met ons op. Wij vertellen u graag alles over.


Laatst bekeken producten


| Meer

Op deze website gebruikt Ovenwinkel cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.