nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

0
Onbeperkt
Weergave:
  1 / 2  



Bezig met laden...
-22%
Emile Henry Chicken Baker E-box 340x240x190mm Fusain (9542-79)
Emile Henry Chicken Baker E-box 340x240x190mm Fusain (9542-79)
€ 89,95 Per stuk € 114,95 Per stuk
-10%
Emile Henry Papillote E-box 410x240x105mm Fusain (9543-79)
Emile Henry Papillote E-box 410x240x105mm Fusain (9543-79)
€ 84,95 Per stuk € 94,25 Per stuk
-10%
Emile Henry Papillote E-box 410x240x105mm Grand Cru (9543-34)
Emile Henry Papillote E-box 410x240x105mm Grand Cru (9543-34)
€ 84,95 Per stuk € 94,25 Per stuk
Romertopf appelbrader
€ 15,95 Per stuk
Romertopf banaanbrader
€ 21,95 Per stuk
Romertopf grillplaat noppen
€ 39,95 Per stuk
   1  2  

De beste ovenschalen voor puur kookplezier!


Al eeuwenlang worden ovenschalen gebruikt tijdens het bereiden van eten in ovens. Het gebruik van een ovenschaal biedt verschillende voordelen. Zo blijven de sappen in het gerecht aanwezig tijdens het garen, wat de smaak van het gerecht ten goede zal komen. Een ander voordeel is dat ovenschalen naast hoge temperaturen ook tegen koude temperaturen kunnen. Zo kan een gerechten in een ovenschaal worden ingevroren en kan deze direct in een voorverwarmde oven plaatsen om het gerecht op te warmen. Naast deze functionele eigenschap heeft een ovenschaal ook een decoratieve functie. Als het ovengerecht klaar is kan deze in de ovenschaal worden opgediend en geeft een mooie ovenschaal in een passende kleur een mooie uitstraling aan uw tafel. Ons advies is dan ook om een ovenschaal aan te schaffen waarmee u niet alleen de lekkerste gerechten kunt bereiden, maar die ook past bij de rest van uw servies.
 

Kies de juiste ovenschaal

 
Ovenschalen worden gemaakt van aardewerk, glas, metaal en de laatste jaren ook van siliconen en Teflon. Om het maximale uit de ovenschaal te halen is een juiste keuze op basis van materiaal, vorm en afmetingen zeer belangrijk. Wat het laatste betreft moet de schaal allereerst simpelweg in de oven passen. Meet uw oven vantevoren dan ook even op, zodat u weet welke maat past. Let hierbij even op het feit dat veel ovenschalen uitgerust zijn met handvaten. Ook beschikken de modernere ovens vaak over een draaiplateau, dus ook dit is van invloed op de juiste afmeting. Een ronde schaal zal dan vaak de beste keuze zijn. Ook de hoogte (of diepte) van de schaal is even iets waar je bij stil moet staan. Ga je gerechten maken die bestaan uit diverse lagen dan is een hogere rand fijner. Denk bijvoorbeeld aan een gerecht als Lasagne. Als de schaal te laag is dan lopen de ingrediënten over de rand, welke dan meestal aanbakken en aan gaan koeken. Ook wordt op deze wijze de oven onnodig vies.
 

Ovenschalen van aardewerk

 
Hiervoor hebben wij gekozen voor de ovenschalen van Emile Henry. Al vele jaren wordt het aardewerk van deze Franse fabriek over de hele wereld door zowel professionele, als gepassioneerde hobbykoks gewaardeerd. Het exclusieve Ceradon proces maakt het aardewerk kras- en breukvast, makkelijk te reinigen en zeer goed bestendig tegen uiterste temperaturen. De schalen van Emile Henry kunnen zo uit de vriezer in een warme oven worden geplaatst. Daarnaast heeft u de keuze uit vele modellen in verschillende eigentijdse kleuren.
 

Overige ovenschalen


Het aanbod in de Ovenwinkel zal worden uitgebreid met andere ovenschalen van diverse materialen. Ook zullen nieuwe modellen en uitvoeringen worden toegevoegd. Hiervoor houden wij regelmatig contact met leveranciers in binnen- en buitenland om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ovenschalen.
 
Heeft u vragen over ovenschalen, dan willen wij die graag voor u beantwoorden.


Laatst bekeken producten


| Meer

Op deze website gebruikt Ovenwinkel cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.