nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

0
Onbeperkt
Weergave:
 

Koken op vuur


Terug naar de basis, koken zoals onze verre voorouders geleerd hebben. Geniet van de sfeer en warmte van een houtvuur en bereid daarmee de lekkerste gerechten. Leer omgaan met de directe stralingswarmte van het vuur, het gloeiend houtskool en gebruik de juiste buitenkook producten voor de juiste bereiding. 


Kampvuur


Maak een open vuur waar u met een groep gezellig omheen kunt zitten. Zo ontstaat een unieke sfeer waar een grote groep kan genieten van de warmte en de mogelijkheid om hier heerlijke gerechten op te bereiden. Hiervoor bieden wij diverse hulpmiddelen van onder andere Bon-fire outdoor. Zij leveren diverse driepoten met bijpassende kookproducten die hiervoor speciaal ontworpen zijn. Tevens zien deze artikelen er ook nog eens mooi uit.
 

Kooktoestellen op houtvuur


Voor kleinere gelegenheden biedt Envirofit kooktoestellen die door hun compacte afmetingen makkelijk mee te nemen zijn. Deze kooktoestellen of rocket stoves zijn zo ontworpen dat met weinig hout voldoende hitte gegenereerd kan worden waarop gekookt kan worden. Door het speciale ontwerp is de verbranding zeer efficiënt met weinig rookvorming tot gevolg. 

Het koken op open vuur is al zeer oud en wereldwijd zijn diverse methodes ontstaan. Leg je een grillplaat of -rooster boven het vuur ontstaat de bekende barbecue. Je kunt met een Dutch oven ook heel veel verschillende gerechten bereiden door deze boven het houtvuur te hangen, deze in het vuur te plaatsen en boven op de deksel houtskool of briketten te leggen. Een andere oude methode is het verwarmen van grote stukken steen door deze in het vuur te leggen. Hierop kan je dan bv vlees of vis bakken. 

Wij adviseren om eerst te informeren of het op de lokatie toegestaan is op een open vuur te maken en hiermee te gaan koken. Daarnaast moet u ten alle tijden uw eigen veiligheid en die van uw gasten waarborgen. Gebruik geen licht ontvlambare middelen om het vuur aan te steken, maar liever speciale aanmaakblokjes of houtjes. Zet ook liever geen pan met olie in op boven het vuur. Als hete olie in het open vuur komt kan deze makkelijk ontbranden met alle gevolgen van dien. Ook adviseren wij om alleen hout te gebruiken waarvan u weet dat deze CO2 neutraal gekapt is. Dit betekent dat de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij het verbrandingsproces gelijk staat aan de hoeveelheid CO2 die nodig is om het hout terug te laten groeien. Bent u op zoek naar dergelijk haardhout dan kunnen wij u hieraan helpen. Net zoals wij u kunnen adviseren welke gerechten u met het houtvuur kunt bereiden en welke hulpmiddelen hiervoor het best geschikt zijn.

Heeft u vragen over koken op vuur, dan willen wij die graag voor u beantwoorden.


Laatst bekeken producten


| Meer

Op deze website gebruikt Ovenwinkel cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.