Even voorstellen: de Ovenwinkel in Waalwijk

Even voorstellen


De Ovenwinkel is bij toeval ontstaan als gevolg van mijn andere werkzaamheden met Ovenmobiel. Dit is een verhuurbedrijf van mobiele pizza (hout)ovens waarmee ik in 2014 mee ben gestart. Een uit de hand gelopen idee welke ontstaan is toen ik een paar jaar gelden bij een vriend in zijn tuin in een houtoven zelf pizza’s heb gebakken. Hoe leuk zou het zijn, wanneer je iedereen de kans geeft om dit een keer te ervaren. Een paar jaar later, na aanschaf van de eerste aanhanger, een traditionele houtoven en een professionele opleiding tot “master pizzaiolo” verder, en Ovenmobiel.nl was geboren. Ondertussen met twee “Pizzakarren” met daarop pizza houtovens en enkele kleinere losse pizza ovens zijn deze te huur voor feestjes en partijen. Echter tijdens de aanschaf van de benodigde materialen kwam ik al tot de constatering dat je in slechts enkele plaatsen dergelijke houtovens en bijbehorende materialen kon aanschaffen en dat ik daarvoor behoorlijk wat kilometers moest maken. Toen ik ook nog eens vragen kreeg van mijn klanten die ook nieuwsgierig waren ontstond al snel het idee om daar iets mee te gaan doen.
 
Maar wat en hoe dan? Al snel besloot ik dat ik dit in de vorm van een webshop wilde doen. Met wel ruim 20 jaar ervaring in verkoop en marketing, maar nul ervaring in e-commerce, begon ik zodoende in de winter van 2015 met een tweede uitdaging. Na wat gesprekken met verschillende ervaringsdeskundigen bleek al snel dat de meegegeven boodschap “dat het veel werk is en tijd en energie kost” een understatement te zijn. Maar dit heeft mij er niet van weerhouden om er toch aan te beginnen. Na vele dagen, avonden en soms delen van de nacht digitaal aan het freubelen te zijn geweest ging in Maart 2016 de eerste versie van Ovenwinkel.com online. Deze webwinkel was gemaakt met Prestashop en na online te zijn gegaan ontving ik al snel de eerste bestelling. Dat stemde hoopvol en stimuleerde mij om ermee door te gaan. Toen echter de webshop kort daarna een technisch mankement vertoonde waar ik geen raad mee wist, realiseerde ik dat het anders moest. Ik was al tot het besef gekomen dat ik geen IT’er ben en dat deskundige ondersteuning onontbeerlijk is. Daarom besloot ik dat er een tweede, verbeterde versie van de Ovenwinkel moest komen en ben ik hiervoor met CCV Shop in contact getreden. Naast een stabiele technische basis, was vooral de goede ondersteuning een belangrijke reden om voor hen te kiezen. Dat CCV Shop daarnaast nog veel extra functionaliteit voor je webshop biedt is ook een belangrijk voordeel. Zo werd in juni 2016 Ovenwinkel 2.0 gelanceerd en draait nog steeds naar volle tevredenheid op de server van CCV.
 
Naast de technische uitdaging met betrekking tot de online webwinkel, was er natuurlijk ook de commerciële uitdaging, van wat ga ik nu precies aanbieden. Ok, pizza ovens daar was ik wel snel uit, maar welke en wat voor types en welke producten passen daar verder nog bij. Stonden in de eerste webwinkel nog slechts een handvol producten, na gesprekken met twee nieuwe leveranciers, werd het aanbod in de nieuwe webwinkel al snel vertienvoudigd. Zo werd het aanbod uitgebreid met de pizza ovens van Optima en G3Ferrari en vond ik de Dutch ovens toen, en nu nog steeds, een mooie uitbreiding van het assortiment. Al snel werd het aanbod verder uitgebreid met andere producten van dezelfde leverancier en zo werden de kooktoestellen van Envirofit en de Bon-fire buiten kookproducten in het assortiment opgenomen. Ook omdat er in Waalwijk en omstreken niet echt een winkel is waar je dergelijke producten kunt kopen. Hoewel ik nog geen plannen had voor een fysieke winkel, was dit voor mij toch een reden om het te gaan verkopen. In dezelfde tijd bedacht ik de slogan “puur kookplezier”, omdat dit voor mij het beste omschreef wat ik met de Ovenwinkel voor ogen heb. Puur als in basis ingrediënten waarmee je al heerlijke gerechten kunt bereiden, maar ook op de ambachtelijke wijze hoe je daarmee heerlijke gerechten maakt. Dat je daar gelijktijdig veel plezier aan kunt beleven dat wist ik al sinds ik voor de eerste keer in een houtoven een echte houtoven pizza had gemaakt. Koken wordt zo ook een groepsgebeuren, wat natuurlijk anders is wanneer je in een gewone keuken voor een groep mensen een maaltijd bereid. Tot de dag van vandaag is dit dan ook de boodschap welke ik met de Ovenwinkel wil uitdragen. Koken is niet moeilijk, je kunt met simpele ingrediënten al heerlijke gerechten maken en het is nog eens heel leuk om te doen. Kortom: puur kookplezier.
 
Sinds het begin van de webwinkel huurde ik een ruimte op een industrieterrein in Waalwijk met voldoende ruimte en voorzien van alle benodigde faciliteiten. Toch begon langzaam het besef te komen dat deze locatie niet ideaal was voor de ontvangst van klanten die iets wilde komen kopen. Regelmatig kwamen mijn klanten de spullen afhalen, maar was ik niet tevreden met de wijze waarop ik ze kon ontvangen. Ook het feit dat het geen zichtlocatie betrof was een bijkomende reden. Daarom zegde ik eind 2016 de huur op en keek ik uit naar een betere locatie met voldoende mogelijkheden. Deze had ik al snel gevonden in de vorm van een leegstaand fabriekspand waar ik al ruim 10 jaar vanuit mijn eigen huis tegenaan keek. Mij was al ter ore gekomen dat er nieuwe ontwikkelingen waren en na een afspraak met de eigenaar van het pand was al snel duidelijk dat dit een veel geschiktere locatie voor mijn plannen was. Dat basisvoorzieningen zoals water, gas en elektriciteit slechts beperkt aanwezig waren, was voor mij geen reden om hier een ruimte voor mijn activiteiten in gebruik te nemen. Na maanden van verbouwen, opknappen en aanleggen van de basisvoorzieningen is na de zomer de ruimte die ik in gebruik heb klaar. Een deel wordt gebruikt voor opslag van de materialen van Ovenmobiel. In de oude kantine van de fabriek is nu een keuken annex bakkerij gerealiseerd. En in een derde ruimte is een showroom met opslagmogelijkheden gemaakt. Hier hebben klanten direct een mooi overzicht van het aanbod uit de Ovenwinkel. Naast dat een tweetal kunstenaars al zitting in het fabriekspand hadden genomen, is nu ook een kringloopwinkel geopend en is er zodoende al volop bedrijvigheid op en rond het terrein.
 
Door wat verschuivingen en het verbeteren van de logistieke routes binnen de fabriekshal zullen binnenkort nieuwe mogelijkheden ontstaan. Zo zal vanaf begin 2018 meer ruimte zijn voor het organiseren van kleine evenementen. Ook wil ik in de bakkerij workshops en kookdemo’s gaan houden. De showroom kan nog verder worden aangepast en uitgebreid met nieuwe producten. Hiervoor ben ik al in gesprek met nieuwe leveranciers. Ook aan de webshop zal verder worden gewerkt om het aanbod beter tot zijn recht te laten komen en zullen er meer acties worden getoond. Ook zijn er plannen om de showroom regelmatig op vaste tijden voor bezoek open te stellen. Verder ben ik ook actief op sociale media zoals Facebook, Instagram, Twitter en Youtube. Ook hier worden regelmatige leuke acties op georganiseerd.
 
Vanwege de opgedane ervaring met e-commerce en de prettige samenwerking met CCV, ben ik ondertussen met een tweede webshop gestart: www.koopjesmarkthal.nl. De Koopjes Markthal is een online warenhuis met een uitgebreid assortiment voor alles in en rondom je huis. Het aanbod wisselt hierbij regelmatig waarbij het aanbod wordt afgestemd op de tijd van het jaar.
 
Ik zou het leuk vinden wanneer ik je als klant in een van mijn webshops mag ontvangen, maar nog leuker wanneer je een keer bij de Ovenwinkel langs wilt komen. Neem hiervoor gerust contact met mij op. Ook wanneer je een speciale wens of vraag hebt, dan denk ik graag met je mee. Wanneer de Ovenwinkel straks op vaste tijden geopend zal zijn, dan kan je natuurlijk ook gewoon binnenlopen. Graag tot ziens!
 
 
Rob Kamp
 
Ovenwinkel.com
 
  Rob Kamp     24-11-2017 11:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Kunnen we je helpen?

Kunnen we je helpen?

Neem dan contact op met de klantenservice:

  • Telefoon +31 (0)416 440 350
  • Whatsapp +31 (0)6 25 20 98 98
  • E-mail info@ovenwinkel.com
Volg ons op social media: