Feuerhand Grillplaat voor Pyron vuurton

0 Beoordelingen
189,95
Prijs per stuk
Op voorraad
Verzendkosten € 0,00
Verwachte levertijd: Direct leverbaar
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Feuerhand Grillplaat voor Pyron vuurton


Plancha grillen op de Pyron vuurton
Met deze Pyron grillplaat verandert de vuurton in een volwaardig mobiel kookstation. Op de zes millimeter dikke plaatstalen plaat kan je met de warmte naar hartelust aromatisch grillen en bakken. De plaat loopt licht taps toe zodat je eten niet zomaar over de rand valt. Het hulpstuk in het midden zorgt ervoor dat bv eieren, worstjes, enz. niet in het vuur kunnen glijden. Met de Pyron gaat er een hele nieuwe wereld voor je open met heel veel nieuwe mogelijkheden.

Meer dan grillen: allround koken op de Pyron
Het kookhulpstuk in het midden van de plaat dient als een stabiele drager voor pannen, ketels en kannen. Je kunt dus de hitte van de pyron gebruiken om verschillende gangen met je vrienden op de plaat met een diameter van 57 cm te bereiden. Door de royale uitsparingen krijgt de vuurton voldoende zuurstof om het vuur optimaal te laten brangen ook bij gebruik van extra pannen of ketels op de vuurton. Bovendien kunt u veilig hout bijvullen door het gat in het midden van de grillplaat.

Eerste gebruik
Bij het eerste gebruik dien je met een klein vuur te beginnen. Hiermee zal de bakplaat langzaam aan de onderzijde worden verwarmd. Na ong. 20-25 minuten kan je het vuurtje verder opstoken. De bakplaat wordt aan de onderzijde warmer dan aan de bovenzijde. Dit temperatuurverschil doet de plaat "zetten". Deze trekt als het ware een beetje hol. Laat het vuur nu langzaam uitgaan waardoor de grillplaat geleidelijk afkoelt. Nu heeft de plaat zich "gezet" en hoeft deze procedure niet meer herhaalt te worden. De bakresultaten worden na 1 of 2 keer gebruiken steeds beter. De plaat zal door de gebruikte olie "inbranden" en hiermee vormt zich een zgn. patina laag wat een natuurlijk anti-aanbak effect geeft. Tevens zal de grillplaat hiermee tegen roesten worden beschermd. Wij adviseren om plantaardige olie te gebruiken met een hoge verbrandingstemperatuur zoals bv zonnebloem of arachide-olie. 

Eenvoudig in gebruik
De grillplaat bereikt na zo'n 15-25 minuten stoken aan de binnenzijde een temperatuur van 275 - 300 graden Celsius. Je kunt na het aanmaken van het vuur de grillplaat alvast met olie invetten. Gebruik niet teveel olie, haal de overtollige olie met een stukje keukenpapier weg (Let op: alleen wanneer de grillplaat nog niet te heet geworden is!). Er is een temperatuurverschil tussen de binnenring en de buitenring van de grillplaat. De buitenzijde is lager in temperatuur, maak hier gebruik van om daar producten te bereiden die een lagere temperatuur vragen bv vis. Je kan deze lagere temperatuur ook gebruiken om gerechten even te laten rusten en toch warm te houden.

Onderhoud en schoonmaken
De Pyron grillplaat vergt amper onderhoud en is zeer gemakkelijk schoon te maken. Gebruik een spatel om na gebruik de overtollige bakresten te verwijderen. Daarna neem je een vochtige doek (zonder afwasmiddel) om deze schoon te maken. Hiermee is de Pyron grillplaat weer helemaal klaar voor het volgende gebruik.

Afmetingen
Diameter: 57 cm
Diameter opening voor brandstof: 13,2 cm
Buitendiameter van het kookhulpstuk: 14 cm
Dikte pyronplaat: 0,6 cm
Totale hoogte gemonteerd: 13 cm
B x H x D (in cm): 59,5 x 13,1 x 59,5
B x H x D met verpakking (in cm): 60 x 10 x 60
Gewicht (in g): 13500
Gewicht met verpakking (in g): 14000


levering
1 x pyron plaat
1 x kookhulpstuk
1 x steunframe

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Productnummer: PX0165-730720

Beoordelingen

Review toevoegen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@ovenwinkel.com 0416 440 350 Whatsapp icon Whatsapp

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Feuerhand Grillplaat voor Pyron vuurton
Laat een review achter
Versturen
Kunnen we je helpen?

Kunnen we je helpen?

Neem dan contact op met de klantenservice:

  • Telefoon +31 (0)416 440 350
  • Whatsapp +31 (0)6 25 20 98 98
  • E-mail info@ovenwinkel.com
Volg ons op social media: