nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

0
Onbeperkt

 Weergave:
 


Bezig met laden...


Envirofit duurzame kooktoestellen rocket stoves

 

Envirofit is ontstaan vanuit het idee dat een onderneming voor een transformatie kan zorgen binnen de ontwikkeling van huishoudelijke en commerciële energietechnologieën voor mensen die leven in extreme energie armoede. Vanaf 2003 is Envirofit gestart met het veranderen van de ontwikkeling van  energie producten voor mensen in de afgelegen delen van de wereld. Met het doel om de schadelijke traditionele kookmethodes te verbeteren. Envirofit ontwikkelde een productlijn van esthetische, goed presterende kooktoestellen aangepast aan de behoeftes van klanten in de opkomende en onderontwikkelde markten. Jaren van consumentenonderzoek en productontwikkeling hebben bewezen dat mensen die geen toegang tot electriciteit en "schone" kookoplossingen hebben, de wens hebben en tot aanschaf van hoge kwaliteits producten overgaan, wanneer dit hun leven verbeterd. Nu is Envirofit gegroeid van een onderneming met een enkel product tot een wereldwijde onderneming met meer dan vijf miljoen klanten met meer dan een dozijn aan gebruiksvriendelijke producten met regionale hoofdkantoren in Oost- en West Afrika, Azië en Latijns Amerika die de lokale productie en distributie van schone kooktoestellen ondersteunen.

 

Waarom is dit nu zo belangrijk en wat zijn de kosten van ongezonde kookmethodes.

  • Jaarlijks wordt > $ 40 miljard aan brandstof om te koken uitgegeven. Gezinnen die hout als brandstof gebruiken zijn gemiddeld zo'n 2 uur per dag kwijt aan het verzamelen. Gezinnen die brandstof kopen spenderen hier 1/3 van hun huishoudgeld aan. Envirofit reduceert het brandstogebruik totwel 60% en bespaart een gezin twee maanden per jaar aan het verzamelen van brandstof en verhoogt haar jaarlijkse inkomen met 15%. 
  • Het koken op open vuur resulteerd in een uitstoot van 1 miljard ton aan CO2 overeenkomstig met 25% van de schadelijke uitstoot van koolstof wereldwijd. Het wisselen van open vuur naar een Envirofit kooktoestel is als het verruilen van een SUV naar een Prius. 
  • 4,3 miljoen mensen sterven als gevolg van schadelijke rook wat veel meer is dan sterfte als gevolg van HIV, Malaria of Tuberculose. Koken op open vuur komt evereen met het aansteken van 400 cigaretten per uur. Envirofit verlaagd de uitstoot van schadelijke en giftige emmissie tot 80% wat veel meer is dan wat de World Health Organization voorschrijft. 

Dus daarom Envirofit:

  • Werkt samen met universiteiten, internationale laboratoria en  industireel expers om de best presterende stoves te ontwikkelen.
  • Heeft meer dan 2.500 prestatie testen laten uitvoeren voor de meest optimale werking van de stoves.
  • Heeft meer dan 125.000 uur aan testprogramma's doorlopen in 15 landen op 4 continenten.
  • Heeft meer dan 250 prototype stoves ontwikkeld met gepatenteerde technologieën.
  • Heeft meer dan 1.000.000 stoven geproduceerd en afgeleverd wereldwijd tot en met 2015.
  • Heeft op de meeste continenten fabrieken en productie lijnen waar alleen Envirofit stoves geproduceerd en gedistribueerd worden.
  • Is leidend op gebied van hout-, kool- en professionele kooktoestellen.


Laatst bekeken producten


| Meer

Op deze website gebruikt Ovenwinkel cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.