nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

0
Onbeperkt
Weergave:
 

Valhal Dutch ovens 

 
De Valhal Dutch oven is dé ideale uitbreiding voor uw buitenkook activiteiten. Deze Dutch oven gaat perfect samen met een driepoot op houtvuur, een vuurschaal of een houtoven, maar kan ook op een barbecue of op uw gasfornuis worden gebruikt. Met de Dutch Oven kan worden gekookt, gebraden, gestoofd en gegrild. Ideaal voor het bereiden van een heerlijke stoofpot en (maaltijd)soepen, maar u kunt er ook brood, pizza’s en zelfs taarten in bereiden. Valhal Outdoor is een Deens merk met een breed aanbod aan Dutch ovens en andere koekenpannen van zeer hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast levert Valhal diverse handige hulpmiddelen waarmee het gebruiksgemak aanzienlijk wordt verhoogd. Denk bijvoorbeeld aan een pannendrager (2 maten!), een dekselhaak, een dekselsteun, vuurvaste lederen handschoenen, een robuuste kolentang en een handige houten opbergkist. Voor de beginnende Dutch oven enthousiastelling is ook een starterset voor de Dutch oven met een leuke korting beschikbaar. Hierin zitten een aantal van de hiervoor genoemde artikelen in één verpakking. Leuk om iemand die al een Dutch oven heeft cadeau te geven, maar ook om zelf te krijgen.


Het verhaal van de Dutch oven
 

De Nederlanders waren in de 17de eeuw vergevorderd in het productieproces van mallen maken. In deze zandmallen goot men verhitte vloeibaar ijzer en werden zo dikwandige pannen van gietijzer gemaakt. Tot de dag van vandaag worden de Dutch ovens zo nog geproduceerd. Ze kregen wereldwijde bekendheid toen kolonisten in Amerika tijdens trektochten Dutch ovens gebruikte om mee te koken. Rond deze tijd werden de Dutch Ovens nog enigszins aangepast. Op de deksel kwam een rand om kolen in te leggen en er kwamen pootjes onder. Dit type pan wordt nu wereldwijd nagemaakt. Het maakt eigenlijk niet veel uit waar de pannen gemaakt worden. Als de vorm maar identiek is! Hoewel deze pannen in de rest van de wereld wat in de vergetelheid zijn geraakt, worden deze DO’s tot de dag van vandaag door cowboys tijdens het drijven van vee gebruikt.

De Dutch Ovens zijn af-fabriek met een waxlaagje behandeld welke roestvorming voorkomt. Voor gebruik dient deze eerst door middel van rustig inbranden te worden verwijderd. Het onderhouden van een DO is eenvoudig. Maak deze na gebruik met warm water schoon en droog deze met een doek of keukenpapier. Let op gebruik geen schoonmaakmiddel! Pak een stuk keukenpapier en giet hierin een flinke scheut plantaardige olie en wrijf hiermee de DO in. Als u zorgvuldig met uw Dutch oven omgaat dan gaat deze een leven lang mee.

Valhal Dutch ovens zijn veelzijdig, duurzaam en bieden u veel puur kookplezier!


Laatst bekeken producten


| Meer

Op deze website gebruikt Ovenwinkel cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.