nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

0
Onbeperkt
Weergave:
 


Bezig met laden...
Alfa Pizza 4 Pizze houtoven
€ 3.870,00 Per stuk
Alfa Pizza 5 Minuti houtoven
€ 2.495,00 Per stuk
Alfa Pizza Allegro pizza oven
€ 5.565,00 Per stuk
-16%
Alfa Pizza Ciao M houtoven
Alfa Pizza Ciao M houtoven
€ 1.675,00 Per stuk € 1.995,00 Per stuk
Alfa Pizza TOTO grill oven
€ 5.995,00 Per stuk
-11%
Maximus houtoven
Maximus houtoven
€ 775,00 Per stuk € 875,00 Per stuk
-15%
Maximus Prime houtoven
Maximus Prime houtoven
€ 1.095,00 Per stuk € 1.295,00 Per stuk
Uuni Pro pizza oven - NIEUW!
€ 549,00 Per stuk

Houtoven kopen


De aanschaf van een houtoven is niet alleen een investering in een uniek kooktoestel, maar ook in warmte en saamhorigheid. Natuurlijk kunt u zelf heerlijke pizza's en ovengerechten gaan bereiden, maar nog leuker is het om hier uw familie en vrienden van mee te laten genieten. Bent u klaar met koken, dan genieten u samen nog gezellig na gebruikmakend van de restwarmte. Want met een houtoven beschikt u namelijk tevens over een buitenhaard.


Maximus houtovenMaximus houtoven

In ons aanbod treft u twee modellen van Maximus aan. De standaard versie en een grotere model Prime. Maximus kenmerkt zich als een houtoven met een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Als basismateriaal wordt staal gebruikt maar het vooraanzicht kenmerkt zich door stenen. Hierdoor krijgen de Maximus houtovens een moderne authentieke look. Daarnaast worden diverse accessoires bij de Maximus ovens geleverd. Hierdoor krijgt u een compleet uitgeruste houtoven voor een scherpe prijsstelling. Standaard zijn de ovens van Maximus zonder onderstel. Deze zijn wel na te bestellen. Als extra service kunnen wij ook speciale onderstellen op maat verzorgen. Dit is zeker nodig wanneer u de ovens regelmatig wilt verplaatsen. De standaard onderstellen zijn hier namelijk niet voor geschikt. Door gebruik van staal is het basisgewicht van de Maximus relatief laag. Eventueel kan deze door twee personen verplaatst worden. Bent u op zoek naar een veelzijdige houtoven met goede eigenschappen en voor een gunstige prijs, dan zou Maximus weleens voor u de juiste keuze kunnen zijn. Wij hebben een demo versie staan, dus u kunt een afspraak met Maximus maken.

Alfa Pizza

Alfa pizza houtovenAl ruim veertig jaar bouwt deze Italiaanse fabrikant houtovens voor particulier en professioneel gebruik. De ontwikkeling en kennis voor met name de laatste worden ook gebruikt en toegepast in de ovens voor de consumentenmarkt. De Alfa Pizza ovens kenmerken zich zodoende door hun hoge kwaliteit, zeer goede afwerking en daarnaast ook door een fraaie vormgeving. Zo zijn de houtovens van Alfa goed geïsoleerd wat zorgdraagt voor betere temperatuurbehoud in de oven zonder dat de buitenkant heet wordt (al moet je aan de kant waar het vuur ligt toch wel oppassen). Een ander voordeel hiervan is dat het houtverbruik ook lager ligt. Door deze isolatie zijn deze pizzaovens uitermate geschikt om, gebruikmakend van de restwarmte, bijvoorbeeld brood en cakes te bakken of andere ovengerechten zoals lasagnes, vlees en visgerechten.

Hoewel de aanschafprijs van de Alfa Pizza ovens hoger ligt worden de instapmodellen wel inclusief een verrijdbaar onderstel geleverd. Zodoende koopt u in ieder geval houtoven die makkelijk verplaatsbaar is. Dit is gezien het gewicht van deze ovens geen enkel probleem.

De grootte van de ovens is bepalend voor de capaciteit ofwel het aantal pizza's dat u in bijvoorbeeld een uur kunt bakken. Echter, als u een oven aanschaft waarin u vier pizza's tegelijkertijd kunt bakken, dan dient u deze ook van tevoren voor te bereiden. Dit vraagt een geoefende handvaardigheid en voldoende werkruimte. De ideale werktemperatuur voor een houtoven is tussen de 325 en 400 graden, waarmee u in slechts enkele minuten een verse pizza bakt. Hierbij dient de pizza ook nog een keer te worden gedraaid zodat deze mooi egaal gebakken wordt. Het vergt al enige oefening om in de tussentijd een tweede pizza te bereiden. Onze ervaring is dat voor normaal thuisgebruik de kleinere maten eigenlijk al voldoen. De grotere maten zijn vooral interessant wanneer er regelmatig voor grotere groepen gebakken dient te worden en u over de handelingssnelheid beschikt om hiermee om te gaan. 

Voor meer informatie

 

Heeft u vragen over houtovens of over pizza ovens in het algemeen, neem dan gerust contact met ons op. Dit geldt ook voor het maken van een afspraak voor bezichtiging. 


 


Laatst bekeken producten


| Meer

Op deze website gebruikt Ovenwinkel cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.